Animoidut pelit

Animaatiot ovat suosittu aihe myös peleissä. Jo aivan tietokonepelien alkuaikoina 1980-luvulla oli Leisure Suit Larry yksi sen ajan suosituimpia pelejä. Kyseessä oli seikkailupelisarja, jonka pääroolissa seikkaili Larry Laffer.

Pelissä hän oli keski-ikäinen ”naistenmies”. Ensimmäisissä tekstimuotoisissa Larry-peleissä pelaaja koittaa päästää Larryn aina pulasta saatavilla olevien vihjeiden avulla ja pyrkii valitsemaan parhaimman vaihtoehdon tarjolla olevista. Larry seikkailee edelleenkin, nyt tietysti aivan erilaisessa visuaalisessa ympäristössä kuin mihin 1980-luvun tekniikalla päästiin.

1990-luvulta alkaen yhä suurempaan suosioon nousseet toimintapelit on toteutettu 3D-tietokoneanimaatioilla. Vielä 1990-luvulla animaatio olivat tekniseltä tasoltaan vaatimattomia mutta nykyään ne ovat jo niin hyvin toteutettuja, että muistuttavat huomattavasti oikeaa videokuvaa.

Animoituja pelejä löytyy myös Internetistä, ja yksi sellainen on online-kasino Betssonin Fire Queen eli suomeksi tulikuningatar. Tätä visuaalisesti upeaa animoitua peliä voi pelata nyt myös suomen kielellä. Peli visuaalinen maailma liikkuu antiikin maailmassa ja pelin animaatiot ovat näyttävästi toteutettuja.

Pelit ovat nykyään niin merkittävässä asemassa, että ei ole harvinaista, että jokin animaatio-hahmo seikkaileekin ensin peleissä ja vasta sen jälkeen siitä tehdään sarjakuva tai elokuva. Tällainen tapaus on esimerkiksi Tomb Raider-pelisarjan Lara Croft-hahmo. Pelien ohella Lara seikkailee myös sarjakuvissa, musiikkivideoissa sekä elokuvaversiossa, jossa häntä esittää Angelina Jolie.

Toinen peli, joka on päätynyt elokuvaksi, tällä kertaa 3D-animaatioksi, on japanilaistyyppinen konsoliroolipeli Final Fantasy. Pelissä seurataan tarinaa ja pelataan mukana oman hahmon muodossa. Hahmoja ei luoda itse, vaan käytössä on valmiit henkilöt, jotka voi kuitenkin halutessaan nimetä uudestaan. Pelistä tehtiin elokuvaversio vuonna 2001 nimellä Final Fantasy: The Spirits Within.

Luultavasti sama ilmiö tulee jatkumaan, eli peleistä tehdään elokuvia ja päinvastoin. On mahdollista, että tulevaisuudessa seikkailupelin ja elokuvan väliset rajat alkavat hämärtyä.

Go to Top